Projecten

Ontwikkelde en gerealiseerde projecten

Green Goals heeft voor een aantal branches energiebesparing projecten uitgevoerd (Tuinbranche Nederland, Koninlijke Horeca Nederland en Fenex). Green Goals heeft ook voor een aantal bedrijventerreinen in de regio Midden-Brabant en bedrijven in het Rotterdams havengebied de energiebesparing in kaart gebracht. Deze projecten waren onderdeel van een aantal Green Deals.

Voor het ROC Zeeland heeft Green Goals de energiebesparing opties in kaart gebracht conform de wettelijke eisen. Daarnaast heeft Green Goals voor alle gebouwen van het ROC gedurende 3 jaar het verbruik gemonitord. Uit beide trajecten zijn aanzienlijke besparingsopties naar voren gekomen.

Voor 70 basis scholen in Tilburg heeft Green Goals de energiescans uitgevoerd en tevens de haalbaarheid van zonne-energie in kaart gebracht. Dit heeft geleid tot een aanzienlijke energiebesparing. Bij 32 van de 70 basis scholen was het mogelijk om zonne-energie te installeren. Dit is gerealiseerd zonder eigen investering van de scholen en met een aanzienlijke besparing op de energiekosten. Green Goals heeft als ontwikkelaar daarbij de aanbesteding en de financiering geregeld.

Voor 100 leden van Brabant-Zeeuwse werkgeversvereniging zijn de mogelijkheden van zonne-energie in kaart gebracht.

Bij Rhenus Logistics in Son en Breugel  zijn de mogelijkheden voor zonne-energie in kaart gebracht. In opdracht van MOED heeft Green Goals de subsidie-aanvraag ingediend en daarna de ontwikkeling van het project begeleid. Dit heeft geleid tot een 4 MW zonne-energie project waarbij de huurder niet heeft geïnvesteerd in de zonne-installatie en toch kan profiteren van jaarlijkse kosten besparingen. Momenteel is dit het grootste ‘single roof zonnestroomproject’ in Nederland.

 

Projecten in ontwikkeling

Bij de onderstaande projecten heeft Green Goals als ontwikkelaar de subsidie ingediend en deze zijn inmiddels allemaal toegewezen. De projecten worden begeleid tot realisatie.

New Logic I                                         4100 kWp

New Logic III                                      4719 kWp

New Logic VI                                      5247 kWp

Timmermans Holding                      1813 kWp

Medica Europe                                    950 kWp

The Innovation Company                2400 kWp