Kansen voor duurzaamheid op Curaçao? Green Goals stuurt stagiair op onderzoek

Na een bezoek aan het mooie Curaçao is Ron Bakker (DGA) geïnteresseerd geraakt in het opzetten van een vestiging op dit eiland. Tijdens zijn verblijf kwam hij erachter dat Curaçao ver achter ligt op het gebied van duurzaamheid terwijl het eigenlijk een geschikter klimaat heeft dan Nederland (op het gebied van zonne-energie). Er zijn relatief weinig zonnepanelen te vinden op het eiland, op een zonnepark bij de Julianabrug na.

Ron constateerde dat de klimaatbewustheid van lokale bedrijven ook ondermaats is. Deze twee punten samen wekte de interesse om het bedrijfsleven op dit eiland te verduurzamen. Om de kansen voor duurzaamheid in kaart te brengen zal er voor vier maanden een stagiair naar Curaçao worden gestuurd.

De opdracht van de stagiair is om een marktonderzoek te doen en contact te maken met potentiele klanten/partners. De nadruk van dit onderzoek zal liggen op het ontwikkelen en exploiteren van zonne-energie projecten met het ESCO-concept.

Green Goals wenst de stagiair veel succes met deze uitdagende stage! Natuurlijk zal de stagiair dagelijks begeleid worden vanuit Nederland en halverwege de stageperiode ook op het eiland zelf.

Wordt vervolgd…